Wednesday, 11 December 2013

Penat Menjaga Hati Orang

salam
da lame x menulis
crita al kisah minggu ini
feeling cam down gila2
ase sakit sangat hati ni
namun apa buley buat
pabila manusia itu sendiri tidak sedar akan kepetahan mulutnya
amat mengguris perasaan aku!
perhiraukan semuanya!
janji saya xkan ganggu kamu ag
no more peramah mulut murai ka apa
sebulan lebih makan hati
k bye
wassalam




Thursday, 28 November 2013

masih tertanya-tanya :(

salam subuh sahabat semua



even benda nie da lame berlalu

namun dia datang menjengah kembali

bukan niat ingin menakotkan

sekadar coretan perkongsian

insyaallah



sebelom ni zaty memang susah nak percaya sihir2 ni

tapi skung selepas sembuh sepenuhnya dari sakit yang d klasifikasikan spiritual la jgk

penah mimpi 2 kali benda yang seakan-akan menunjukkan ke arah itu

terlintas di pikiran adakah zaty terkena pandangan mata kasar & mata hati orang yang khilaf

hanya allah yang tahu

sungguh zaty serahkan semua kepada allah

mohon jika betol, moga allah bukakan pintu hati orang tersebut agar insaf

insyaallah



tapi jika ia memang kelemahan diri zaty sendiri

zaty anggap ia dugaan & ujian dari allah swt

redha dengan ini ia membakar dosa2 yang lepas

hendaknya insyaallah

:)

( insyaallah akan ke pusat rawatan islam lagi - da pergi 3 kali sebelom ni - alhamdulillah )

p/s: walau hebat mana ujian allah, kita harus sabar & pasrah... pasti ade hikmah d sebaliknya, insyaallah :)


wassalam
:)

#002|segmen Teka Gambar sponsor by Fadwa Daud

SALAM 


Apakah ini?

JAWAPAN : DAUN SADERI :)

Clue:- selalu di lihat.

Hadiah untuk #002|segmen Teka Gambar sponsor by Fadwa Daud ini adalah: 3 Keychain dari Kelantan dan satu Dan Purse dari Dream Island Design



 tarikh tutup - 05 Disember 2013

Tuesday, 26 November 2013

❤ SELAMAT PAGI CINTA ❤

ASSALAMUALAIKUM SEMUA
ALHAMDULILLAH MASIH DIBERI KESEMPATAN OLEH ILAHI UNTUK TERUS BERNAFAS HAR INI
SEMOGA DIRI INI SEMAKIN KUAT & ISTIQOMAH DALAM MENGEJAR CITA2 & SEKELUMIT ILMU AGAMA HENDAKNYA
AMEEN2
:)



HARI NI PEPAGI DA BANGON, KOL 3 PAGI LAGI U
AL MAKLOM LA SEMLAM KOL 11 DA TIDO
ZATY MEMANG SKUNG TIDO XBANYAK SANGAT
SINCE DULU KUAT SANGAT TIDO

ALHAMDULILLAH KURNIAAN ALLAH SEMUA TUE
BANYAK KELEBIHANNYA KALAU TIDO KEJAP NIE
HEHEHEHE
PAHAM2 LA YER
XPERLU DITYPEKAN DI SINI



SEMALAM SEORANG HAMBA ALLAH MEMBERI NASIHAT SUPAYA ZATY BERJUBAH BERBAJU KURUNG N BERPURDAH SAHAJA
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
CAM SWEET JA CAM COMEL JAAAA
BTW THANX AYOHKU MERANGKAP BOSKU

TERIMA KASIH SUDI BAGI NASIHAT YANG MEMBINA MACAM TUE
INSYAALLAH MEMANG ADE NIAT NAK BERJUBAH MUSLIMAH JEW
TAPI MASIH DALAM PROSES BELAJAR
DOA2KAN ZATY YE
SEMOGA ALLAH MEMBERI PETUNJUK DALAM ZATY MENCARI KEREDHAANNYA
INSYAALLAH





WASSALAM
:)

Sunday, 24 November 2013

sadness always come along :(

assalamualaikum
hmmmm
nowadays life is getting harder

susah tol nak hepikan semua org
kdg2 pikir kesalahan apa lagi yg saya lakukan
kenapa mereka seumpama membenci saya

mungkin mereka belom betol kenal saya
saya memang camni
suka bercakap xkisah sape pon saya kawan

in term of not memilih bulu erkkkk
hahahaha
mengharapkan hari ini lebey baek dari semalam

mengalami sedikit tekanan minggu lepas
minggu ini belom tentu bergelora
insyaallah semua aman dan damai





mohon maaf andai kata2 & perbuatan saya melukai kamu semua
sungguh saya hanya insan lemah
maaf sesangat :(

wassalam
:)

Saturday, 23 November 2013

juz smile n be positive insyaallah hati x sakit :)

salam
huuuuu
sedeyhhh
sobsobsob
ntah nape mereka tidak sukakan saya
adakah perasaan saya jew???

hmmmm
hanya allah yg tahu
laju lak air mata ni keluar
:(

sabar2 zaty
ini pengalaman baru dalam idop kamu
percayalah
xsemua akan suka kita
tapi janji hidup kita x gnggu orang
insyaallah
:)

betol la kata orang facebook mampu mengguris hati seseorang
terutamanya orang cam aku yang mudah terasa
aku memang xsuka pamer depan2
aku sabar je
hmmmm












bia la, fb dia suka hati dia la
watever
huhuhu
:(

wassalam
:)











Pagi yang indah :) peaceful :D

salam sabtu n selamat pagi semuaaa
alhamdulillah cuaca di klate kembali cerah
menampakkan sang matahari
syukur la
jom basoh baju!!!!
hahahaha
:)



hari ni program cam full ja

pergi kenduri n gi munduk
kalau la jadi
kita hanya plan
allah tentukan
:)


tapi satu ja

pagi2 da spoil mood
cirit-birit lak
ape daaaa
ubat da amek
mintak2 ok la psni
:)


end entry



wassalam

^_^

Friday, 22 November 2013

Kawin????

salam malam jumaat
alhamdulillah masih bernafas
terima kasih allah




aiiii
lepas keja nie
ramai da member kawin
anak pon da besar

zaty masih ag solo molo
huhu
teringin je nak kawin n ade anak sendiri
haha
gediksss jew

tapi xpela
belom sampai jodoh
hope allah hantarkan jodoh yang soleh tuk bimbing diri yang lemah ini
insyaallah

rancang paling lambat pon umur 24 nak kawin
ikotkan hati esok pn nak kawin, heeee
nak kawin awal sbb nak baby ramai2
hehehehe
ahhhh, sweetnya

at least biar la ado 2 psg ank2 yg cute miut
hehehehe
zaty mmg suka kanak2
i hope so



waaaaaaaaaaaa, bestnya kawin
mmmmm
xpa sabar ja dlu
da jodoh smpai gk niat tu nnti
zaty ni bkn memilih sgt pon

jnji laki tu keja + ley bgi bimbingan agma sudaaa
tpi msti n wajib masih teruna la
xmo duda, huaaaa
umor 31 ke bwh n 22 ke ats
demand lak
xensem xpa xkaya xpa
asal mghrmati org len n suka haiwan
yg palim3 pnting tahu ilmu agama
insyllh
:)



cm best jer kawen, cm xsabar je
tapi tu la
manusia hanya mampu merancang, allah yang tentukan
doa yg terbek tuk zaty ya
insyaallah
amin2

wassalam
:)







... Mimipi Itu ...

assalamualaikum teman
salam jumaat
moga kita diberi iman yang makin up la hendaknya
cuaca teros ja hujan kat klate ni
alhamdulillah hujan rahmat dari allah

tajuk kat atas mimpi
mimpi apa tu???

semalam zaty tido awal, lepas isyak teros zzzzzz
sedar kol 12 tgh mlm semayang la apa yang patot & baca quran skit

lepas tu facebooking & blogging jap sampai kol 3 pagi
then sambung tido
tups2 ehhhh saya allah da bagi cuti

bila da cuti camni
mula la datang mimpi yang peilks2 tapi benar tau
huhuhuhu

setelah zaty tido
termimpi samar2 ade lelaki 2 orang

then lepas tu tiba zaty kat dalam umah banglo besar putih je cat dalamnya
dan part seramnya, huuuuuuuuuuuuuuuuuuu
zaty berselisih dengan seorang perempuan berpakaian serba itam dari tudung hingga kaki dia
tapi memang bermuka
tak tau la manusia atau mahkluk allah laen

allhuallam
lepas tue teros tersedar dalam keadaan terkejut & seram & berdebar-debar
bangon kejutkan ma & ma tanya
zaty xmau cite ag, esok pagi

xpasal-pasal tido ngan ma, huiiiiiii
teros istighfar baca kursi selawat



moga allah menjauhi aku dari sihir & niat jahat manusia amin2 insyaallah
jika ia balasan atas dosa2ku yang lepas aku redha ya allah
(^_^)

Proud Of Wearing A Hijab As Muslimah, InsyaAllah :)

salam
zaty nak share 1 penulisan kt google+ 
dis is d best sharing actually
cm kita tau la
memakai tudung itu adalah wajib bgi muslimah
tidak mampu berniqab xpa
since korang tutup aurat seadanya
slow2
insyaallah
^_^



I don’t understand why people are attacking me on what I chose to wear
I guess all those people want me to do is to show my hair
But it is my choice and they have no right to interfere
But they make it their business to do so whenever I am near
If they could understand that this is my choice and I believe that it is right
To wear my Hijab, to keep out of sight
In that way I am safe from all those people out there
Since I have nothing to show for them to desirably stare
I am satisfied with what I’m doing since it satisfies God as well
And whenever I put the Hijab on I feel safe in God’s secured shell
So stop attacking me 
On whom I chose to be
By wearing my Hijab I am with no doubt free from all the bad
And this is what certainly drives people mad
But I’m not going to take it off just to satisfy and please the people out there
So don’t waste your time insulting me since I won’t even care
I don’t see myself free when exposing myself while walking on the street
But walking fully covered with nothing to see and take advantage of, I feel complete
My Hijab grants me respect for myself and from others too
It is Hijab, something that has changed my life all the way through
This is my Hijab and this is me
This is who I chose to be
By wearing this Hijab I want you to see
That I am for eternity, undoubtedly free ♥

Thursday, 21 November 2013

Depression is past of me :( i hope :) insyaallah :D

salam
setahun bergelut dengan capital D ni
i have juz wanna give it a label capital D
thank god juz recovered me now
alhamdulillah
:)

thanx to my families friends
tanpa kamu semua 
kebarangkalian saya tiada d dunia ini 80%
ya allah
ampuni hambamu in yang pernah suicide thought
namun secebis iman dalam diri ini masih mampu melawan
nauzubillah

bantulah hambamu yang lemah ini untuk terus bangkit
ya allah
sungguh hanya engkau maha berkuasa

past is past
skung fokus masa depan
insyaallah
(nak kawin)
hehehe
gediks
:)

wassalam
luv 4 all
:D

New Part Of Life :D

salam teman
malas nak menulis
juz nak share gambar je
:)













wassalam
(^_^)