Saturday, 24 November 2012

semoga kamu cepat sembuh

saye risau sangat bila tau kamu ditimpa musibah
tapi alhamdulillah kamu ok
semoga cepat sembuh
amen
:)


Friday, 23 November 2012

Wednesday, 14 November 2012

Kerja Keras Huuuuhhhhh

SKUNG AKU DAH BERJHIDMAT DI UNIT RAWATAN RAPI AKA INTENSIVE CARE UNIT ( ICU ).
MENCABAR STAMINA AKU SEBAGAI SEORANG JUNIOR STAFFNURSE.
PATIENT YANG SUME DALAM KEADAAN KRITIKAL.
SUME ON VENTILATOR.
NGAN TUBE SANE SINI, IV SANE SINI.
UHHHHHH.
UNTUNG LA STAFF SUME BAEK CUMA ADE GAK LA SETENGAH YANG MENGGUNAKAN KUASA VETO.
AMEK AKU YANG KENA.
ADOIIIIII.
TIAP2 ARI CPR CPR ASYSTOLE ASYSTOLE.
LAST OFFICE POM TIAP2 ARI.

CHAIYOK2 ZATY !!!!





 




Friday, 26 October 2012

- selamat hari raye aidiladha -

assalamualaikum
selamat ari raye aidiladha kawan2
hari ni dah taon ke 3 beraya di perantauan
dua tahun di kuala lumpur
dan tahun ini di sabah
wahhhh
actually baru je seminggu kat sabah ni
hmmmm
tak di nafikan sedey gak la berada jauh ngan family
naseb ade member2
(^_^)



Tuesday, 16 October 2012

- sabahan -

salam sume
wahhhh
finally dah tau dapat negeri mane untuk penempatan jururawat
excited gak la
tapi sabah tu kan luas
hmmmm
lepas lapor diri di kolej sains kesihatan bersekutu kota kinabalu baru tau dapat daerah mana n hospital o klinik
dari satu segi cam epi sebab ley cari pengalaman kat negeri orang mase muda nie
tapi dari satu segi sedey sebab nak tinggalkan family
haha
tapi xpe , kena semangat , insyaallah
(^_^)







Monday, 1 October 2012

Bajet 2013 Hot !!!

assalamualaikum sume
even bajet 2013 dah banyak hari berlalu
tapi baru nak update
hehe

tapi seyes saye suke ngannye
huhu

antara bab2 yang saye paling tertarik cam list kat bawah nie k:

- keistimewaan bagi tentera dan polis ( mereka sumber keamanan negara )
- penyelarasan pencen bagi pesara perkhidmatan awam ( hargai mereka )
- elaun pelatih pra perkhidmatan di naikkan ( untung ler dak2 pelatih tajaan kkm , saye dah tamat blaja , rugi2 )
- peruntukan untuk membenteras rasuah bagi sprm ( katakan tidak kepada rasuah )
- utc di wakaf che yeh kelantan ( my hometown :D )
- rm20 juta untuk menambah bilangan klinik 1 malaysia ( wahhh , excitednye , hope saye dapat bertugas kat c2 nanti :) )
- menambah baik pulih klinik ( manfaat bagi rakyat )
- menambah bilangan mesin dialisis ( amat berharga bagi pesakit2 kidney failure )
- i am for you ( dana sukarelawan malaysia )
- rebet rm200 bagi pembelian telefon mudah alih 3g bagi ( 21-30 tahun , berpendapatan rm3000 ke bawah )
- rumah mesra rakyat akan dibina tahun 2013 ( semoga dapat memberi perlindungan bagi yang memerlukannya )
- brim2 , berkeluarga & belom berkahwin mengikut kriteria yang ditetapkan ( paling di tunggu2 oleh rakyat malaysia , :D )
- 57 buah kedai rakyat 1 malaysia di sabah dan sarawak ( harga barang berpatutan )
- bagi bakal haji yang mencarom di kwsp , dapat mengeluarkan wang kwsp tidak lebih rm3000 bagi menampung perbelanjaan di mekah ( pakej muasasah )
- bantuan rm100 bagi murid2 sekolah rendah & pelajar2 sekolah menengah ( bantuan bagi permulaan persekolahan )
- baucer buku bagi pelajar ipt & pra universiti sebanyak rm250 ( manfaatkannya k ! )
- diskaun 20% bagi yang membayar pinjaman ptptn ( 1 oktober - 31 disember )
- pusat internet 1 malaysia ( komputer & jalur lebar - rm150 juta )
- bonus bagi penjawat awam ( 1 setengah bulan gaji & rm500 bagi pesara )

haha
itu je la yang ley share setakat ni
banyak ag sebenarnye
tapi yang kat atas tue antara yang menarik bagi saye

(^_^)



Wednesday, 26 September 2012

1 2 3 snAp

assalamualaikum , salam 1 malaysia
nie la latest semakan penempatan para pelatih kkm
huhu
juz 4 sharing k
(^_^)














( CLICK ON PIC TO ENLARGE VIEW , TQ )

Tuesday, 25 September 2012

--- aktiviti setiap hari ---

assalamualaikum kawan2
tiap2 hari terase bosan
kalau la bagi mereka yang duk umah je
macam saye nih
haha
maybe xlame dah sebab desas-desus kate
nurse kkm akan dipanggil bekerja 22 oktober nanti
yahooo
hehe

nak cakap skit
bagi mereka beragama islam tue
jangan banyak sangat buang mase ngan perkara2 x berfaedah
x salah kita nak berdunia siber tapi berpada-pada

isi hari2 kita ngan perkara berfaedah
tolom mak ayah kat umah wt keje
jaga nenek atok kt kampung
banyak pahala

lagi
jangan lupa solat 5 waktu
itu kewajipan kita
tiang agama
baca al - quran
berzikir
bersedekah

bab sedekah , mcm saye ni xde la duit byk
sbb name pom penganggur ag
hehe
ini je sedekah yang paling ikhlas
-- SENYUM --

selain dapat pahala
awet mude ag
haha

--- have a nice day frenz :) ---




- - - Hobi Baru ? - - -

lately aku suka sangat stalk fb die
tengok muke die sejuk mate memandang
kelakar je
even die xde kat malaysia
jauh nun d sane
haha
harap dapat teruskan persahabatan
kalau la die tau aku suke kat die
wahhh
xcam best lak
gatal tol

( diari malam sebelom tido , gini la bila dah jadi single mingle )

( sunyi , xcam dulu )

- ade hikmah d sebalik semuenye -

- senyum -



Saturday, 22 September 2012

- - - posting - - -


assalamualaikum sume
hmmm
ae ni seyes cam xde mood sgt2
xtau nape
mental n physical ase penat je
xbersemangat
sedangkan kawan2 sume ngah epi sebab dapat surat posting
nie bukan posting kat fb ke blog k
ni posting keje
haha
macam2 rumour ade sal posting ni
ade kate lepas rayer aidilfitri tpi dh abes syawal pom
ade kate lepas bajet 2013
ade kate bulan oktober
call sane mesej sini emel sane
adoiiii
penat seyhhh camni
dah masing2 kalut nk men terjah bhgn pngmbln pelatih
kesian jugak
paham2 je la
camne terjah pom , same jew

( tue part cite sedey )

tahniah kat kawan2 penolong pegawai farmasi & juru-xray
korang dah dapat surat lapor diri nanti 1 oktober
keje elok2 & berkhidmat biar la sepenuh hati
watever pahit awalan keje tu telan kan ajew
senior2 pom ade cakap HOD setengah2 boley tahan
huhu
ingat moto kkm mesti teros semangat la
- KAMI SEDIA MEMBANTU ! -

( tue part epi )

harap2 jururawat pom akan dipanggil keje nanti
poket kering dh 3 bulan duk jadi pengaggur terhormat kat umah
huhu

( harapan )

:: ikhlas - zaty ::





Friday, 21 September 2012

--- DaLaM PRoSeS ---

Assalamualaikum...
Huhu...
Lately tak sempat nak update blog...
Wat mase skung saye ngah modified blog nih...
So, rupanye xbape nak best mate memandang...
Sorry la ye...
Thanx pada yang sudi singgah kat blog ni...
:)



Sunday, 16 September 2012

... ePi BuFDaY MaLaYSia !!! :) ...

Assalamualaikum sume...
Salam 1 Malaysia...
Tarikh 16 September ( Hari Malaysia )...

Hari bagi mereka yang bekerja, boley la cuti rehat kan?...
Hehe, len la saye nie penganggur bertauliah...
Duk umah je, cuti tiap-tiap hari :D ...

Syukur kepada Allah s.w.t , kita dapat menyambut ulang tahun penubuhan Malaysia kali ke-48...
Bertuah kita sebagai rakyat Malaysia, negara kita negara yang merdeka, demokratik, aman dan makmur...

Agama rasmi negara adalah Islam...
Tapi bagi seluruh rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan agam, boleh mengamalkan agama kepercayaan masing-masing...

Bahasa rasmi adalah Bahasa Melayu...
Namun begitu, bahasa pengantara yang lain seperti Mandarin dan Tamil juga digunakan...
Malah, Malaysia amat menggalakkan penguasaan bahasa antarabangsa lain seperti Bahasa Inggeris...

Bunga raya pula sebagai bunga kebangsaan Malaysia...
Tiga kaum utama ialah Melayu, Cina dan India...
Dan terdapat juga golongan bumiputera & pelbagai etnik...
 Lagu kebangsaan kita pula diberi nama lagu Negaraku...

Ni je la sedikit sebanyak yang saye bley share ngan korang sume...








--- SELAMAT HARI MALAYSIA ---

... I-O-M ...

Dah beberapa hari ni kite terdengar pasal satu filem yang menghina nabi muhammad s.a.w...
Ia turut menghina umat islam seluruh dunia...
Dah macam-macam berita kita tengok kat televisyen sal ni...

Berharap kita sebagai umat islam bersatu kecam filem tersebut...
Saye tak perlu menyebut name filem tue...
Semue dah sedia tahu...

Ade artikel yang saye baca tadi, state that - GOOGLE REFUSES TO REMOVE ANTI-MUSLIM YOUTUBE VIDEO ! ...
Macam-macam komen yg ditulis kat bawah artikel tersebut...
Sedikit kesal bagi kita umat islam jika membacanya...

SAPE-SAPE NAK BACA TEKAN LINK KAT BAWAH :

http://mashable.com/2012/09/15/youtube-white-house/

Tak salah nak menghasilkan filem tapi bukan dengan agenda niat jahat terhadap islam...
Filem yang melampau menghina dan memberi gambaran yang buruk terhadap islam...
Bersama kita renungkan...

Terima kasih :) ...

--- islam sebagai ad-din ---



Sunday, 8 July 2012

... DoWNLoaD Via uToRReNT ...

hai
ohhh rindu la kat blog ni
lame dah xmenulis
al maklom la b4 ni agk busy ngn preparation nk exm ljm n induksi
skung dh nk msok 3 mnggu duk jdi penganggur trhormat kt umh ni
hehe
nak ilang borim aku download la utorrent ni sbb ayh aku yg suh
senang nk cri n dwnld cite n lagu
huhu

mula2 aku blurr la wei
xtau kot nk guna




 pastu ayah aku ajar la skit2
so tau la
xsusah pom nk guna torrent ni
cuma kena sabar la
kadang2 file yg kita download tu besar saiz n lambat skit
kelebihan torrent nie die kalau kita disconnect internet dia still akan sambung download progress apabila kita reconnect
best la kan
tap jgn juz tau nak download je
kena gak pndai semai aka seeding lps siap download
ni utk org len nk dwnld file tu lps kita sng k





jangan la jadi lintah yang reti nak sedut yang elok je tau
jadi la lintah yang baek
sharing is caring g2




 gunalah utorrent , hehe






mmmmmm
satu lagi
torrent ni bnyk site kite ley cari file yg kita nak
contoh cm piratebay , isohunt , extratorrent
aku prefer extratorrent
yg len pom ok gk tpi kena setia ngn 1
hehe




now i'm clear about it !
(^_^)



Sunday, 22 April 2012

<<< MC DoNaLDS >>>

ae ni aku lunch makan mcdonalds
padahal bekpes da bantai nasi ngan telor goreng
haha
mane la xgemok badan ni
hehe
tapi best sbb mmg mnggu lps agie duk ngidam nk mkn mcd o kfc
salah satu xksh la mne pn
tup2 member aku mira farah ida pn nk kuar g leisure mall
katenye jom r mam mcd
aku pe agie , on je la
mula2 cm malas tpi ati nk jew
hehe


aku pilih ayam goreng mcd spicy
marvelous !
yang ni pn aku teringin tapi dh kenyang sgt tdi
so next time je la
hehe




Saturday, 21 April 2012

<<< i LoVe ReViSioN CLaSS >>>


ae ni cuti , bestnye ase
skung aku ngah revision sem utk prepare ljm aka lembaga jururawat malaysia
bukan senang nk jdi nurse ni
rmai yg anggp krjya nurse ni lekeh n senang
haaaaa
( u'r totally wrong ! )
huuuuuuuuuu
ae tu first revision week ase xbest n tension je
tpi skung aku dh ase best sgt2
paling best bila lecturer tnye why n why n why
bak kate mdm azliza ( i will ask why n why util u all drowning )
hehehehe
tpi seyes mncabar
(^_^)




Wednesday, 11 April 2012

<<<<<< PeRiNGaTaN DaRi aLLaH >>>>>>

ya allah
sesungguhnya engkau maha berkuasa atas ape sekalipon berlaku
ku mohon padamu agar selamatkan dan lindungilah hamba2mu yang lemah ini
dari segala bencanmu ya allah
malaysia turut merasa gegaran akibat gempa bumi di acheh beberapa jam sebentar tadi
aku juga turut merasa
( bukit hatamas , kl )


Tuesday, 10 April 2012

... GeLiSaH ...

uhhhh
aku begitu kesah dengan situasi ini
aku tidak inginkan ia begini
begitu ia membebani jiwa aku
tolong ya allah
berikanlah hambamu ini petunjuk
amin


Tuesday, 27 March 2012

... HoHoHo... HoLiDaY ...

... aku sedang bercuti dengan epinye ...
... cuti sendiri ...


... kawan-kawan ...
... cuti ni rehat la cukop2 k ...
... nanti dah balik utan hatamas , kita kena struggle n pokus nak LJM doh ...
... GuD LuCK semue ...
... jantey update blog ni khas tuk sep kito ...

Saturday, 18 February 2012

... OnE yEAr ...

13 Februari 2012
Cukup setahun aku couple ngan Lutfiazrizam
Thanx for cakes n beautiful necklace
Sayang kamo




semoga hubungan kita diberkati allah & kekal
insyallah
(^_^)