Saturday, 15 October 2016

MY TM ❤ HYPPTV

Assalamualaikum, selamat hari Sabtu, hehehe :) 
Alhamdulillah hari ni nak menulis skit, sharing sal TM HYPPTV. 


Dah sebulan la jugak baru guna HyppTV ni, so far so good la. Kat rumah Zaty ni memang takde Astro, so mase staff TM call tanye nak upgrade tak Streamyx kat rumah ni cam pikir dua kali. Bukan ape takut la mahal sangat. Lagipun yang guna internet berdua je, ayah n Zaty. Bila dengar pakej n harga TM offer ok lah. Juz tambah RM10 je dari bil asal untuk upgrade. Dari RM140 ke RM150 tanpa GST tau, hehehe :P Bila tambah GST lebih la skit amaun die tue. Tapi still consider worth price la :)
Dari Streamy 4 mbps ke Streamyx 8 mbps + HyppTV Combo (Free HyppTV remote control + HyppTV set-up-box). Bagi Zaty sangat berbaloi. Mama Zaty pon suka die boleyh la tengok siaran2 yang baru gitu. Nak kate banyak channel tu tak jugak tapi oklah. Lagipun kami sekeluarga takdelah kaki tv sangat. Lepas upgrade kena collect set-up-box kat TM centre n kena install sendiri dengan bantuan buku manual user guide yang diberi ok. Agak berpeluh jugak la first time nak pasang semue tu sambung ke modem ke tv takpun boleyh je guna WIFI Streamyx.

Ni yg muncul kt tv kite hehehe

HyppTV on web

Antara channel yg Zaty suka, tv

Antara channel yg Zaty suka, tv

Channel die lbh krg yg ni

Kalau nak tau details korang bley tengok sini -  https://en.wikipedia.org/wiki/HyppTV

Lagi Zaty nak share sekarang senang je semue pun online kan? Kalau nak tengok bil ke ape je pasal akaun TM kite, boley je buka MY TM - https://mytm.tm.com.my/new/login.jsp 

CONTOH:-








 Ok itu sajelah untuk perkongsian, wassalam ;)

4 comments: